Menu
Από όλες τις γλυκές πίτες που υπάρχουν ανά τον κόσμο,
η μηλόπιτα ίσως είναι η πιο γνωστή από όλες και είναι απόλυτα συνυφασμένη με το φθινόπωρο, λόγω των ζουμερών μήλων που περιέχονται στη γέμιση,
η οποία δεν πρέπει να είναι πολύ γλυκιά και γίνεται ακόμη καλύτερη όταν συνδιαστεί
με κανέλα, τζίντζερ, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι και κάρδαμο.
Αν και ούτε τα μήλα ούτε η πίτα προήλθαν αρχικά από την Αμερική,
οι Αμερικανοί έχουν κάνει αυτό το γλυκό ένα από τα πιο εμβληματικά επιδόρπια της χώρας τους και είναι πρακτικά μια κατηγορία από μόνη της.
Με καταγωγή από την Αγγλία, η πρώτη συνταγή για μηλόπιτα εμφανίστηκε
στις αρχές του 14ου αιώνα και εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη,
καθώς η Γαλλία και η Ολλανδία πρόσθεσαν τις δικές τους επιρροές στην πίτα.
Η σπιτική μηλόπιτα είναι πάντα μια καλή ιδέα και αν ψάχνετε
για τις νοστιμότερες εκδοχές της, είστε στο σωστό μέρος!
Στο hands-on σεμινάριο που θα γίνει την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023 θα έχετε τη δυνατότητα να φτιάξετε αυτό το ζεστό, κλασικό επιδόρπιο σε 3 γευστικές version.
Αναλυτικά θα ετοιμάσουμε:
1. Μηλόπιτα napoleon, ένα γλύκισμα σε στρώσεις.
2. Γαλλική Μηλόπιτα, με απολαυστική ζύμη τάρτας και κρέμα.
3. Strudel με καραμελωμένα μήλα, μια τυλιχτή απόλαυση.
Σερβίρετε και απολαύστε αυτό το, εξαιρετικό για πρωινό ή σνακ,
κλασικό γλυκό με την οικογένεια και τους φίλους σας
και είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει χαρά,
ενώ παράλληλα θα έχετε κρατήσει την κουζίνα σας ζεστή και υπέροχα αρωματισμένη.