Menu
Οι πίτες είναι ένα από τα πιο χορταστικά και νόστιμα πιάτα που μπορούμε
να απολαύσουμε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
Όποια περιοχή της Ελλάδας, εποχή, μήνα ή εορταστική περίσταση
και αν έχουμε στο νου μας, υπάρχουν εξαιρετικές γλυκές & αλμυρές πίτες
η κάθε μία με τη δική της ιστορία, που μπορούμε να φτιάξουμε
και να τις μοιραστούμε με την οικογένεια, τους φίλους, και τους συναδέλφους μας.
Είναι το comfort food που σχεδόν όλοι έχουμε συνδέσει με την παιδική μας ηλικία, βλέποντας τη μαμά ή τη γιαγιά να ανοίγει το φύλλο της πίτας λεπτό και βουτυράτο,
με μια νόστιμη γέμιση και ψήσιμο όσο πρέπει για να γίνει χρυσαφένια και τραγανή.
Όλο αυτό μπορεί να φαίνεται ένα δύσκολο έργο, αλλά σίγουρα δεν χρειάζεται να είναι.
Η παρασκευή χειροποίητης πίτας είναι μια δεξιότητα που πρέπει να κατακτηθεί και
αν αναρωτιέστε πώς μπορείτε να το καταφέρετε αυτό, είστε στο σωστό μέρος.
Το εξαιρετικό 3ήμερο hands-on σεμινάριο για το
ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΠΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,
από την αρχή μέχρι το τέλος, είναι φτιαγμένο για εσάς.
Μαζί με τη foodblogger Μαργαρίτα Λαφαζανίδου, και ειδήμων στις χειροποίητες πίτες -τις οποίες και γευόμαστε καθημερινά στο Ciclo Coffee Corner,
χώρο που διατηρεί η Μαργαρίτα στο Κορδελιό-
μοιραζόμαστε τις πιο γνωστές και νοστιμότατες πίτες της Ελλάδας.
– Έχετε τη συνταγή της γιαγιάς, αλλά αναρωτιέστε
γιατί το αποτέλεσμα διαφέρει από αυτό που εκείνη προετοίμαζε;
– Έχετε κάποιο πρόβλημα με το φύλλο που προσπαθείτε να ανοίξετε;
– Θα δούμε κάθε βήμα της παρασκευής, με λεπτομερείς οδηγίες, συνταγές και συμβουλές.
– Θα μαθουμε χρήσιμα στοιχεία για την ιστορία πίσω από κάθε πίτα και περιοχή.
Αναλυτικά στις παρακάτω ημερομηνίες θα φτιάξουμε:
1. Στις 30 Οκτωβρίου
α) Κοζανίτικο φύλλο με 3 διαφορετικές γευστικές εκδοχές γέμισης.
i) Κρεμμυδόπιτα (με καραμελωμένα κρεμμύδια).
ii) Κοτόπιτα (με κρέμα και λαχανικά).
iii) Γλυκιά κολοκυθόπιτα (με πουρέ κολοκύθας).
&
β) Σκοπελιτικη Τυρόπιτα (με διάφορα τυριά).
2. Στις 20 Νοεμβρίου
α) Σαρακατσάνικο φύλλο με 2 διαφορετικές γευστικές εκδοχές γέμισης.
i) Στριφτόπιτα με τυριά.
ii) Λαχανόπιτα.
&
β) Ηπειρώτικη Κουρκουτόπιτα.
3. Στις 11 Δεκεμβρίου
α) Χριστουγεννιάτικη πίτα Καισαρείας.
β) Χριστουγεννιάτικη Πρασοκιμαδόπιτα Ηπείρου.
γ) Παραδοσιακή Σμυρνέικη πίτα με κιμά κουκουνάρια και σταφίδες.
Κάθε μέρα είναι μια καλή μέρα για πίτα, οπότε ας αρχίσουμε να τις φτιάχνουμε
και μαζί να δημιουργήσουμε ακόμη περισσότερες χαρούμενες αναμνήσεις,
για έμας και τους αγαπημένους μας ανθρώπους!!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Υπάρχει η δυνατότητα προαγοράς όλου του κύκλου αλλά
και μεμονωμένα η κάθε θεματική ημέρα.