Menu
Συνεχίζουμε το ταξίδι μας στις κουζίνες του κόσμου και μετά την ποντιακή δεν θα μπορούσε η επόμενη μας στάση να είναι άλλη από την ιταλική.
Μαζί με τον Giorgio Pintzas Monzani θα μαθουμε ολα τα μυστικα για το πώς να φτιάχνουμε τα δικα μας φρέσκα ζυμαρικά απλά, γεμιστά, χρωματιστά καθώς και…
1.Την ιστορία των φρέσκων ζυμαρικών,
2.Το πώς εξελίχθηκαν οι τεχνικές παρασκευής φρέσκων ζυμαρικών και
3.Την ιστορία και την προέλευση των συνταγών/σαλτσών που θα ετοιμάσουμε και θα δοκιμάσουμε, οι οποίες θα είναι οι εξής:
1.Cacio e pepe με σπαγγέτι alla chitarra,
2.Tortelli alla norma και τέλος
3.Tagliatelle με ossobuco alla milanese
Δεν πρέπει να το χάσετε!!!
Και λίγα λόγια για τον guest chef μας…
Ο Giorgio Pintzas Monzani είναι ελληνοϊταλός σεφ και συγγραφέας, ο οποίος στην κουζίνα προσπαθεί πάντα να τιμά τις γαστρονομικές του ρίζες,
δημιουργώντας γεύσεις και συνδυασμούς που τονίζουν την ιταλική και την ελληνική κουζίνα, μέσα από τεχνικές που έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια ως sous chef και head chef στο Μιλάνο.
Ως συγγραφέας, φέρνει στο φως την ιστορία και τη μυθολογία της μεσογειακής κουζίνας, συνδέοντας τα καθημερινά φαγητά με τις αρχαίες ρίζες της.
Εκτός από τις συνεργασίες του με το Greek Reporter, το SkinnyMs και το The Archaeologist,
έχει αφηγηθεί την ιστορία της κουζίνας μας στη Ναυτεμπορική και το The New Indian Express.