UMAMI ΓΕΥΣΕΙΣ KAI ΖΥΜΩΣΕΙΣ/FERMENTATION by ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΣ

umami grtimes eidiseis β

Έχετε ακούσει ποτέ για το Umami; Το Koji? Μήπως το Miso ή την Κombucha?
Ίσως να σας ακουγονται λιγο περιεργα και να έχετε δίκιο,
αλλά όλα έχουν να κάνουν με την απόλυτη γευστική ικανοποίηση,
προκαλώντας αναπάντεχες εκρήξεις στο στόμα μας όταν τα γευόμαστε.
Το umami βέβαια είναι η 5η γεύση και είναι ο βασικός παράγοντας
του να χαρακτηρίσουμε ένα πιάτο πλούσια γευστικό και είναι αυτή η γεύση
που ενεργοποιεί τις ζώνες ευχαρίστησης του εγκεφάλου.
Το Miso είναι για τους Ιάπωνες, ό,τι είναι το τυρί για τους Γάλλους.
Υπάρχουν περίπου τόσα miso, όσα και τα τυριά στη Γαλλία.
Το Koji απο την άλλη είναι ρύζι που έχει υποστεί ζύμωση.
Εάν είστε νέοι σε αυτόν τον γευστικό κόσμο
και όλα αυτά σας φαίνονται άκρως ενδιαφέροντα,
δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε το 3ήμερο σεμινάριο

όπου ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΣ της UMAMI FERMENTATION ART

θα μας μυήσει και θα μας δώσει απαντήσεις καθώς και οδηγίες βήμα προς βήμα για το πώς να φτιάξετε εύκολα το miso σας και όχι μόνο!

Όλα αυτά μαζί με γευστκή δοκιμή πιάτων που περιλαμβάνουν
τα παραπάνω παρασκευάσματα και τεχνικές.

ΒΑΣΙΛΗς ΠΑΠΑΓΓΕΛΟς

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του σεμιναρίου έχουν ως εξής:

1º την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 στις 18:00

Τι είναι Umami?
α)πού υπάρχει το umami
β)πως αναγνωρίζεται 
Τεχνικές Οcoo 
α)πυρολυση σε φρούτα και λαχανικά 
β)ζύμωση γιαουρτιού 
γ)ζωμοί και γρήγοροι γαροι 
ε)εξοπλισμός για την παρασκευή τους

2º την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 στις 18:00

Εισαγωγή στη ζύμωση 
α)γαλακτικη ζύμωση σε φρούτα και λαχανικά 
β)ξύδια
γ)kombucha 
δ)μαύρα φρούτα και λαχανικά 
ε)εξοπλισμός για την παρασκευή τους

3º την Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 στις 18:00

Μαγειρεύοντας με Koji 
α)Koji
β)garum 
γ)shoyu 
δ)miso και peaso
ε)εξοπλισμός για την παρασκευή τους.

Σας περιμένουμε λοιπόν να ανακαλύψουμε μαζί νέες γευστικές προκλήσεις.

 

  • Date : 28-03-2024 - 30-03-2024
  • Time : 18:00 - 21:00 (UTC+2)
  • Reg. Deadline : 28-03-2024 12:00 μμ
  • Venue : AMMILOS COOKING EXPERIENCE

Related Events