Παρουσίαση του νέου πολυχώρου γαστρονομίας Άμμιλος στο TyposThes

Παρουσίαση του νέου πολυχώρου γαστρονομίας Άμμιλος στο TyposThes

Η τέχνη δεν λέγεται…., κλέβεται! Έτσι λοιπόν, όσες και όσοι βρέθηκαν την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 στις 6 το απόγευμα στην Άμμιλος Cooking & Pastry Academy έκλεψαν…. μυστικά μαγειρικής από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, σε μια εκδήλωση με καλό σκοπό, καθώς μέρος των εσόδων του πρώτου σεμιναρίου του νέου πολυχώρου που βρίσκεται στην οδό Θεμ. Σοφούλη 99 θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό!

Η αγαπημένη σεφ έδειξε στους συμμετέχοντες πώς να φτιάξουν με απλό τρόπο αρωματικό παριανό ψωμί στη γάστρα, έδωσε συνταγή για μανιταρόσουπα βελουτέ με κάστανα, για μοσχάρι κότσι με κρασί και χειμωνιάτικα λαχανικά, για πουρέ γλυκοπατάτας και για μους σοκολάτας από αβοκάντο.

Το σεμινάριο αυτό ήταν το πρώτο για τον νέο πολυχώρο. Και σίγουρα αναμένεται να υπάρξει και συνέχεια με άλλα σεμινάρια και άλλους προσκεκλημένους από τον χώρο της γαστρονομίας.

Πίσω από την πρωτοβουλία της Άμμιλος Cooking & Pastry Academy βρίσκονται τέσσερις επαγγελματίες που προέρχονται από διαφορετικούς επιστημονικούς χώρους. Συνδέονται ωστόσο από την αγάπη και το πάθος για δημιουργία και προσφορά. Και όλες αγαπούν το καλό φαγητό.

Είναι η δικηγόρος Όλγα Τσιμισκή, με ενεργή παράλληλη ενασχόληση στους τομείς της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, της ενημέρωσης και της κοινωνικής αλληλεγγύης και με ρίζες από το Βυζάντιο, η επιχειρηματίας Τάνια Χατζηγιάγκου με εμπειρία σε χώρους εστίασης, προσφορά στον εθελοντισμό και με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, η γεννημένη στην Αθήνα Εύη Γεωργακοπούλου που δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης και της εκπαίδευσης, και η Θάλεια Βαλκούμα που δραστηριοποιείται στους τομείς της προστασίας του περιβάλλοντος, της αειφορίας, της πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης με ρίζες από τη Σμύρνη.

Οι τέσσερίς τους αποφάσισαν να ενώσουν δυνάμεις και να φτιάξουν την Άμμιλος Cooking & Pastry Academy. Έναν πολυχώρο γαστρονομίας που συνδυάζει γευστικές παραδόσεις με τεχνολογική εξέλιξη και καινοτόμες ιδέες, διασκέδαση με μάθηση, δημιουργία.

Και όσοι αναρωτιέστε τι σημαίνει «Άμμιλος» να σημειώσουμε ότι σημαίνει «τούρτα».

«Οι αρχαίοι Έλληνες συνόδευαν τον εορτασμό της ολοκλήρωσης ενός επιπλέον έτους ζωής με ένα γλύκισμα, αφιερωμένο στην θεά Άρτεμη, που ονομαζόταν άμμιλος. Στην τελετουργία της δοξασίας αυτής έχει τις ρίζες του το τυπικό των γενεθλίων, με το αρτοπαρασκεύασμα, το τραγούδι, τα αναμμένα κεριά και το σβήσιμο τους με το τέλος αυτού. Τα κεριά που τοποθετούνταν στο γλυκό με σκοπό τη δοξασία της θεάς, συμβόλιζαν τα αστέρια και το φεγγάρι, που συνδέονταν με την θεά του κυνηγιού. Ύστερα, το γλυκό μεταφερόταν στον ναό της Αρτέμιδος κι εκεί, αφού πρώτα έκαναν μια ευχή, έσβηναν τα κεριά, πιστεύοντας πως ο καπνός θα μετέφερε τις προσευχές στους ουρανούς», αναφέρεται σε σημείωμα στην επίσημη ιστοσελίδα του νέου πολυχώρου.

 

Λεμονιά Βασβάνη
TyposThes

Αφήστε μια απάντηση