Πάβλοβα με Κρέμα Λεμονιού

Μνήμες από γενιά σε γενιά με …μπαχάρια κι αγάπη!

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, φέρνω μπροστά μου εικόνες κι αρώματα μαγειρικής! Εικόνες από την προετοιμασία του Κυριακάτικου τραπεζιού,τις πιατέλες με τα γλυκά των Χριστουγέννων,τις ανάμεικτες ευωδιές της παπαρούνας και της μαργαρίτας μαζί με τα τσουρέκια που ψήνονταν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Τι είναι τελικά το φαγητό πέρα από ανάγκη;
ΑΓΑΠΗ!

Αγάπη και υλικά που συνθέτουν μνήμες και γράφουν ιστορία, στην ιστορία των γεύσεων. Ας πιάσουμε λοιπόν τα …τεντζερέδια μας κι ας μοιράσουμε στο πιάτο όλα μας τα συναισθήματα σε αυτούς που αγαπάμε! Μπαχάρια, αγάπη και ξεκινάμε !

 

Πάβλοβα με μους λεμονιού

 

Υλικά για τη ΜαρέγκαΥλικά για την Κρέμα
  • 6 ασπράδια από μεγάλα αβγά
  • 1 φλ.τσ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 2/5 φλ.τσ. ζάχαρη άχνη ξύσμα
    από 1 λεμόνι (κατά προτίμηση ακέρωτο)
  • 3/4 φλ.τσ. ζάχαρη
  • 3 λεμόνια, το χυμό
  • 1 1/2 λεμόνι ξύσμα
  • 6 κρόκους
  • 1 1/8 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Για την πάβλοβα

Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα μέχρι να σφίξει το μείγμα. Προσθέτουμε το ξύσμα και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε την άχνη κοσκινισμένη και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ, για να μην ξεφουσκώσει.

Αδειάζουμε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί πάνω σε ένα ταψί. Σχηματίζουμε ένα παχύ δίσκο κάνοντας μια λακουβίτσα στο κέντρο του. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 100 βαθμούς για μία ώρα.

Για την κρέμα

Σε μία κατσαρολίτσα βάζουμε το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τους κρόκους και σιγοβράζουμε για 7΄ μέχρι να δέσει το μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην μας κόψει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει βάζουμε την κρέμα για λίγη ώρα στο ψυγείο ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να πάρει τη μορφή γιαουρτιού. Τέλος ενσωματώνουμε την κρέμα λεμονιού με την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά.

Συναρμολόγηση

Τοποθετούμε τη μαρέγκα και από πάνω αδειάζουμε τη μους λεμονιού.
Σερβίρουμε αμέσως.

ΤΙΡ: Μπορούμε να τη συνοδεύσουμε με κομματάκια φρουί γλασέ λεμονιού.

Εύη Γεωργακοπούλου

Αφήστε μια απάντηση