Συνέντευξη Θ.Βαλκούμα & Ο. Τσιμισκή για την Άμμιλος στον FOCUS FM 103,6

Η Άμμιλος Cooking Experience ιδρύθηκε το 2018 στη Θεσσαλονίκη από τέσσερις επαγγελματίες που προέρχονται από διαφορετικούς επιστημονικούς χώρους. Συνδέονται ωστόσο από την αγάπη και το πάθος για δημιουργία και προσφορά. Το έντονο ενδιαφέρον τους για τη γαστρονομία και ότι συνδέεται με αυτήν, τις οδήγησε στο σχεδιασμό και υλοποίηση του μοναδικού αυτού πολυχώρου.

Ο Χώρος της Άμμιλος

Η γαστρονομία είναι δημιουργία. Θέλοντας λοιπόν να δημιουργήσουν και ταυτόχρονα να μοιραστούν την επιθυμία τους αυτή, αποφάσισαν να υλοποιήσουν έναν πολυχώρο γαστρονομίας στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην Καλαμαριά. Έναν χώρο πολύ διαφορετικός από ότι έχει γνωρίσει μέχρι στιγμής η πόλη αλλά και γενικότερα η Ελλάδα.
Έναν πολυδιάστατο χώρο γεμάτο γεύσεις, μυρωδιές, φρέσκα υλικά, μνήμες, ήθη και έθιμα, αλλά και νέες τάσεις. Έναν χώρο που συνδυάζει τις γευστικές παραδόσεις με την τεχνολογική εξέλιξη και τις καινοτόμες ιδέες, τη διασκέδαση με την μάθηση και τη δημιουργία με τη συνεργασία.

Η κουζίνα δεν είναι απλά ένας χώρος που μαγειρεύουμε, είναι ένα σταυροδρόμι όπου συναντάται η απόλαυση με την υγεία, η έμπνευση με τον ορθολογισμό, η σύγχρονη εποχή με την ιστορία, οι απόψεις και οι γνώσεις με άγνωστες δυνατότητες και νέες δημιουργίες. Επίσης είναι ένας χώρος που μας βοηθά να ηρεμήσουμε, να αποφορτιστούμε. Η κουζίνα επίσης μπορεί να γίνει χώρος συνάντησης και συνεργασίας. Με στόχο όλα τα προαναφερόμενα αναπτύχθηκαν οι δραστηριότητες του χώρου Άμμιλος για να γίνει κτήμα όλων πως η μαγειρική είναι υπόθεση πολυδιάστατη και πολυσήμαντη.

Αφήστε μια απάντηση