Η Άμμιλος Cooking Experience ιδρύθηκε το 2018 στη Θεσσαλονίκη από τέσσερις επαγγελματίες που προέρχονται από διαφορετικούς επιστημονικούς χώρους. Συνδέονται ωστόσο από την αγάπη και το πάθος για δημιουργία και προσφορά.
Το έντονο ενδιαφέρον τους για τη γαστρονομία, τις οδήγησε στο σχεδιασμό και υλοποίηση του μοναδικού αυτού πολυχώρου.

άμμιλος η [άmilos] : η τούρτα
Οι αρχαίοι Έλληνες συνόδευαν τον εορτασμό της ολοκλήρωσης ενός επιπλέον έτους ζωής με ένα γλύκισμα, αφιερωμένο στην θεά Άρτεμη, που ονομαζόταν άμμιλος. Στην τελετουργία της δοξασίας αυτής έχει τις ρίζες του το τυπικό των γενεθλίων, με το αρτοπαρασκεύασμα, το τραγούδι, τα αναμμένα κεριά και το σβήσιμο τους με το τέλος αυτού.

Τα κεριά που τοποθετούνταν στο γλυκό με σκοπό τη δοξασία της θεάς, συμβόλιζαν τα αστέρια και το φεγγάρι, που συνδέονταν με την θεά του κυνηγιού. Ύστερα, το γλυκό μεταφερόταν στον ναό της Αρτέμιδος κι εκεί, αφού πρώτα έκαναν μια ευχή, έσβηναν τα κεριά, πιστεύοντας πως ο καπνός θα μετέφερε τις προσευχές στους ουρανούς.
[λόγ. < αρχ. άμιλλος]

Η Όλγα Τσιμισκή είναι δικηγόρος με ενεργή παράλληλη ενασχόληση στους τομείς της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, της ενημέρωσης και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Οι βυζαντινές ρίζες της, οι θύμησες των ανέμελων παιδικών χρόνων, η θαλπωρή που της γεννούν οι μυρωδιές της κουζίνας και η αγάπη της για δημιουργία, την οδήγησαν να συμμετάσχει με ενθουσιασμό στην υλοποίηση μιας ιδέας που σαν στόχο έχει να μας παρασύρει στο εντυπωσιακό και πολυδιάστατο ταξίδι της γαστρονομίας και να πλέξει μυρωδιές και γεύσεις με την τέχνη, την αισθητική, τον πολιτισμό, το παιχνίδι. Σ’έναν μοντέρνο πολυχώρο γαστρονομίας, δημιουργίας και γευστικών εμπειριών.

Η Τάνια Χατζηγιάγκου είναι επιχειρηματίας με μεγάλη εμπειρία σε χώρους εστίασης, με κοινωνική συμμετοχή στα δρώμενα της πόλης και προσφορά στον εθελοντισμό. Πιστεύει ότι η μαγειρική είναι ένδειξη αγάπης και φροντίδας λόγω της καταγωγής της απ’ την Κωνσταντινούπολη. Θεωρεί επίσης πως η τέχνη, τα μυστικά και ο πολιτισμός των γεύσεων αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για την ολοκλήρωση του ανθρώπου και της πνευματικότητάς του. Όλα αυτά την οδήγησαν σ’ αυτήν τη νέα συνεργασία και σε όσα μπορεί ο καθένας μας να αποκομίσει από την πολυεπίπεδη δράση της Άμμιλος.

Η Εύη Γεωργακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε σε μια οικογένεια όπου οι γεύσεις και η εστία έπαιζαν πρωταρχικό ρόλο στη λειτουργία της. Κάνοντας το χόμπι της επάγγελμα, δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης και της εκπαίδευσης, ενώ παίρνει δύναμη προσφέροντας σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και κυρίως παιδιά. Της αρέσουν η εξέλιξη και οι προκλήσεις και με την Άμμιλος κάνει – όπως πάντα- ένα βήμα μπροστά!

Η Θάλεια Βαλκούμα δραστηριοποιείται ενεργά στους τομείς της προστασίας του περιβάλλοντος, της αειφορίας, της πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης, της εκπαίδευσης, της οργάνωσης δράσεων και εκδηλώσεων και της βιώσιμης επιχειρηματικότητας. Έχοντας έντονες τις μνήμες της γιαγιάς της από τη Σμύρνη να δημιουργεί μέσα στην κουζίνα και λατρεύοντας τα ταξίδια, αντιλαμβάνεται ότι η γαστρονομία είναι ταξίδι, είναι συνεργασία, είναι κουλτούρα και ταυτόχρονα μια αληθινή επιστήμη. Αποτελώντας συνδετικό κρίκο των συστατικών που απαρτίζουν την Άμμιλος, έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός μοναδικού και πολυδιάστατου χώρου που συνδυάζει πολυποίκιλα στοιχεία σαν τα ιδρυτικά του μέλη.

Ο χώρος της Cooking & Pastry Academy
Ο χώρος της Cooking & Pastry Academy

Από τον συγκερασμό όλων αυτών των διαφορετικών προσωπικοτήτων και στοιχείων προέκυψε ένας χώρος γεμάτος γεύσεις, μυρωδιές, φρέσκα υλικά, μνήμες, ήθη και έθιμα, δίνοντας βαρύτητα πάντα στις πολιτιστικές ρίζες. Στις σύγχρονες, φιλόξενες και άνετες εγκαταστάσεις της Άμμιλος συνδυάζονται οι γευστικές παραδόσεις με την τεχνολογική εξέλιξη και τις καινοτόμες ιδέες, η διασκέδαση με την μάθηση, η δημιουργία με τη συνεργασία.

Στόχος μας; Η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης εμπειρίας, που συνδυάζει τη γνώση, τον επαγγελματισμό, τη διασκέδαση, τη χαλάρωση και την ανθρώπινη επαφή!

Ερχόμενοι στο χώρο μας θα κάνετε γευστικά ταξίδια στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, αλλά και στις γωνιές όλου του κόσμου, με συνταξιδιώτες μικρούς και μεγάλους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, συνεργάτες και φίλους!

ΑΜΜΙΛΟΣ Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με δ. τ. ΑΜΜΙΛΟΣ Cooking & Pastry Academy Ι.Κ.Ε
ΑΦΜ. 801024753-ΔΟΥ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Αρ. ΓΕΜΗ: 147214506000
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: Σουλτάνα Χατζηγιάγκου
Κεφάλαιο: 32.000,00 ευρώ