Η Άμμιλος Cooking Experience, αυτός ο μοναδικός και καλαίσθητος πολυχώρος- Food Studio, ιδρύθηκε απο την αγάπη και το πάθος για τη γαστρονομία και τη δημιουργία νέων γευστικών εμπειριών
Στις σύγχρονες, φιλόξενες και άνετες εγκαταστάσεις της Άμμιλος συνδυάζονται οι γευστικές παραδόσεις με την τεχνολογική εξέλιξη και τις καινοτόμες ιδέες, η διασκέδαση με την μάθηση, η δημιουργία με τη συνεργασία.

άμμιλος η [άmilos] : η τούρτα
Οι αρχαίοι Έλληνες συνόδευαν τον εορτασμό της ολοκλήρωσης ενός επιπλέον έτους ζωής με ένα γλύκισμα, αφιερωμένο στην θεά Άρτεμη, που ονομαζόταν άμμιλος. Στην τελετουργία της δοξασίας αυτής έχει τις ρίζες του το τυπικό των γενεθλίων, με το αρτοπαρασκεύασμα, το τραγούδι, τα αναμμένα κεριά και το σβήσιμο τους με το τέλος αυτού.

Τα κεριά που τοποθετούνταν στο γλυκό με σκοπό τη δοξασία της θεάς, συμβόλιζαν τα αστέρια και το φεγγάρι, που συνδέονταν με την θεά του κυνηγιού. Ύστερα, το γλυκό μεταφερόταν στον ναό της Αρτέμιδος κι εκεί, αφού πρώτα έκαναν μια ευχή, έσβηναν τα κεριά, πιστεύοντας πως ο καπνός θα μετέφερε τις προσευχές στους ουρανούς.
[λόγ. < αρχ. άμιλλος]

Ο χώρος της Cooking & Pastry Academy
Ο χώρος της Cooking & Pastry Academy

Στόχος μας; Η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης εμπειρίας, που συνδυάζει τη γνώση, τον επαγγελματισμό, τη διασκέδαση, τη χαλάρωση και την ανθρώπινη επαφή!

Ερχόμενοι στο χώρο μας θα κάνετε γευστικά ταξίδια στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, αλλά και στις γωνιές όλου του κόσμου, με συνταξιδιώτες μικρούς και μεγάλους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, συνεργάτες και φίλους!

Καλώς Ήρθατε!!