Μάθηση μέσα από τη Μαγειρική & τη Ζαχαροπλαστική

Βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα μαγειρικής για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια.

Γαστρονομικά εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις Σχολικές βαθμίδες.

Η Ammilos Cooking Experience συνεργάζεται με σχολεία όλων των βαθμίδων, προσφέροντας εργαστήρια που συνδυάζουν μάθηση, ψυχαγωγία και δημιουργία στους μικρούς μαθητευόμενους…μάγειρες! 

Μέσα από τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, οι μαθητές εξερευνούν τη διατροφή, την επιστήμη της τροφής, τον πολιτισμό και αναπτύσσουν δεξιότητες συνεργασίας – όλα στο χώρο μας, σε ένα ασφαλές και βιωματικό περιβάλλον.

Και αν πάλι προτιμάτε να έρθουμε εμείς στο σχολείο σας, φέρνουμε την εμπειρία της Άμμιλος Cooking Experience στο σχολειο, με προσαρμοσμένες δράσεις μαγειρικής και θεματικά γαστρονομικά events και μετατρέπουμε το χώρο σε ένα ζωντανό εργαστήριο γεύσεων και δημιουργίας.

Ο Χώρος, Οι Άνθρωποι &
Η Φιλοσοφία μας.

Διαμορφωμένος χώρος για παιδιά:

Πάγκοι σε κατάλληλο ύψος για καλύτερη οπτική, ειδικά εργαλεία για παιδικά χέρια, φωτεινός και φιλικός χώρος με πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας, που μπορεί να φιλοξενήσει έως 20-25 περίπου παιδιά.

Μάθηση μέσα από το παιχνίδι:

Βιωματική διδασκαλία με τραγούδια, παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες, όπου κάθε παιδί συμμετέχει ενεργά από την παρασκευή μέχρι το καθάρισμα.

Εκπαιδευτές με εμπειρία:

Η ομάδα μας αποτελείται από επαγγελματίες της γαστρονομίας, με γνώσεις υγιεινής και ασφάλειας και με εμπειρία στη διδασκαλία. Με πάντα θετική διάθεση, καθοδηγούν τα παιδιά.

Ετήσια & Εποχικά Εργαστήρια

Παρέχεται η δυνατότητα ετήσιας, εποχικής ή μεμονωμένης συνεργασίας με τους φορείς όλων των βαθμίδων., όπως Christmas, Easter & Summer Camps.

Ευελιξία & Προσαρμοστικότητα

Στο χώρο μας με χωρητικότητα 20-25 παιδιά αναλόγως την ηλικία. Στο σχολείο σας, με προσαρμοσμένες δράσεις και με διάρκεια από 1 έως 3 ώρες.

Γιατί η Μαγειρική Κάνει Καλό στα Παιδιά;

Μάθηση μέσα από την πράξη (βιωματική μάθηση)

Καθώς μετρούν υλικά, ακολουθούν συνταγές και προετοιμάζουν πιάτα, τα παιδιά εξασκούν δεξιότητες μαθηματικών, γλώσσας και λογικής σκέψης, ενώ παράλληλα γνωρίζουν βασικές επιστημονικές έννοιες.

Ανοίγουν τους ορίζοντές τους (πολιτισμική εκπαίδευση)

Η επαφή με γεύσεις και υλικά από διαφορετικές κουζίνες και πολιτισμούς ενισχύει τη φαντασία, την αυτοπεποίθηση και ενθαρρύνει την προσωπική έκφραση.

Μαθαίνουν να συνεργάζονται

Μέσα από ομαδικές δραστηριότητες, καλλιεργούνται η υπομονή, η υπευθυνότητα και ο σεβασμός προς τον άλλον, αναπτύσσοντας δεξιότητες ομαδικότητας και επικοινωνίας.

Χτίζουν υγιείς διατροφικές συνήθειες (υγιεινή διατροφή στα σχολεία)

Μαγειρεύοντας μόνα τους, τα παιδιά αναπτύσσουν θετική σχέση με το φαγητό, μαθαίνουν βασικούς κανόνες υγιεινής και αποκτούν δεξιότητες ζωής που θα τα συνοδεύουν για πάντα.

Τι προσεγγίζουμε μέσα από τα προγράμματα.

Οι δράσεις μας σχεδιάζονται ειδικά για κάθε ηλικία και συνδέονται με γνωστικά αντικείμενα, όπως:

Επιστήμη & Χημεία

Φυσικές αλλαγές στη μαγειρική

Μαθηματικά

Αναλογίες, μετρήσεις και χρόνοι

Γλώσσα & Τέχνη

Λεξιλόγιο, αφήγηση, παρουσίαση πιάτων

Γεωγραφία & Πολιτισμός

Τοπικές συνταγές και παραδόσεις

Υγιεινή Διατροφή

Επιλογή υγιεινών υλικών, αποφυγή ανθυγιεινών

Ανακαλύπτουμε τον κόσμο μέσα από την Τροφή,
ανά βαθμίδα εκπαίδευσης.

Νηπιαγωγεία & Α’ – Γ’ Δημοτικού

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τις βασικές τροφές και υγιεινές διατροφικές συνήθειες, ανακαλύπτοντας τη μαγειρική ως ευχάριστη, ασφαλή και δημιουργική εμπειρία.

Θεματική: Παιχνίδι & Επαφή με την Τροφή
Στόχος: Εξοικείωση, παρατήρηση και συναισθηματική εμπλοκή

Ενδεικτικές Παρασκευές:

  • Πολύχρωμη φρουτοσαλάτα με γιαούρτι και μέλι
  • Μπάρες ενέργειας με δημητριακά & βρώμη
  • Μίνι τορτίγιες με τυρί, ζαμπόν και λαχανικά

Δεξιότητες: Αισθητηριακή εξερεύνηση
Σύνδεση με μαθήματα: Συναισθηματική αγωγή, φυσικές επιστήμες.

Διάρκεια περίπου 1-1,5 ώρες.

Δ’ – ΣΤ’ Δημοτικού & Γυμνάσιο

Οι μαθητές μαθαίνουν τη διατροφή ως προσωπική και κοινωνική επιλογή, την αξία της μαγειρικής στην πολιτισμική ταυτότητα, και αποκτούν σημαντικές δεξιότητες ζωής.

Θεματική: Γεύση – Υλικά – Πολιτισμός
Στόχος: Διατροφική εκπαίδευση, δεξιότητες ζωής, πολιτισμός

Ενδεικτικές Παρασκευές:

  • Σπιτικά energy balls με βρώμη, μέλι και ξηρούς καρπούς
  • Πίτες λαχανικών (απλή ζύμη και γεμίσεις)
  • Σαλάτα με κινόα ή φαγόπυρο και φρέσκα λαχανικά

Δεξιότητες: Μέτρηση, ακρίβεια, ομαδικότητα
Σύνδεση με μαθήματα: Μαθηματικά, γεωγραφία, οικιακή οικονομία.

Διάρκεια περίπου 1,5-2 ώρες.

Γενικά Λύκεια & Τμήματα ΕΠΑ.Λ.

Πιο τεχνικά και στοχευμένα workshops με εισαγωγή σε βασικές επαγγελματικές τεχνικές κουζίνας. Οι μαθητές εργάζονται ομαδικά και συζητούν για τη μαγειρική ως επάγγελμα.

Θεματική: Τεχνική & Κριτική Σκέψη
Στόχος: Δημιουργικότητα, βάθος, επαγγελματικός προσανατολισμός.

Ενδεικτικές Παρασκευές:

  • Χειροποίητα ζυμαρικά
  • Nutri bowls με φρούτα, ξηρούς καρπούς και superfoods
  • Ζύμη Πίτσας και Σάλτσα
  • Δημιουργία πλήρους menu & food styling

Δεξιότητες: Επιχειρηματικότητα, συνεργασία
Σύνδεση με μαθήματα: Χημεία, καλλιτεχνικά, επαγγελματικός προσανατολισμός

Διάρκεια περίπου 2-3 ώρες.

Τμήματα Παιδικής Μαγειρικής

  • Φαντασία, Παιχνίδι και Δημιουργία στην Κουζίνα

Ammilos On The Go

  • Μοναδικά Γαστρονομικά Πάρτι στο Χώρο σας.

Εναλλακτικά παιδικά Πάρτι

  • Τα παιδικά πάρτι απέκτησαν πολύ γεύση και μαγείρεμα.
Κλείστε τώρα ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα μαγειρικής!

Επικοινωνήστε και σχεδιάστε μαζί μας την πιο απολαυστική, δημιουργική και εκπαιδευτική εμπειρία για τα παιδιά.

Στοω Χώρο σας