Οι πίτες είναι ένα από τα πιο χορταστικά και νόστιμα πιάτα που μπορούμε να απολαύσουμε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και σίγουρα τις ημέρες των εορτών όπως τα Χριστούγεννα. Όποια περιοχή της Ελλάδας, εποχή, μήνα ή εορταστική περίσταση και αν έχουμε στο νου μας, υπάρχουν εξαιρετικές γλυκές & αλμυρές πίτες η κάθε μία με τη δική της ιστορία, που μπορούμε να φτιάξουμε και να τις μοιραστούμε με την οικογένεια, τους φίλους, και τους συναδέλφους μας. Είναι το comfort food που σχεδόν όλοι έχουμε συνδέσει με την παιδική μας ηλικία, βλέποντας τη μαμά ή τη γιαγιά να ανοίγει το φύλλο της πίτας λεπτό και βουτυράτο, με μια νόστιμη γέμιση και ψήσιμο όσο πρέπει για να γίνει χρυσαφένια και τραγανή.
Όλο αυτό μπορεί να φαίνεται ένα δύσκολο έργο, αλλά σίγουρα δεν χρειάζεται να είναι. Η παρασκευή χειροποίητης πίτας είναι μια δεξιότητα που πρέπει να κατακτηθεί και αν αναρωτιέστε πώς μπορείτε να το καταφέρετε αυτό, είστε στο σωστό μέρος.
Μαζί με την Μαργαρίτα Λαφαζανίδου για ακόμη μία φορά, την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στις 18:00 θα δούμε κάθε βήμα της παρασκευής, με λεπτομερείς οδηγίες, συνταγές και συμβουλές και θα παρασκευάσουμε:
1. Πολίτικη Παστουρμαδόπιτα
2. Ηπειρώτικη Πίτα με Αρνί
3. Σμυρναίικη Κιμαδόπιτα
Κάθε μέρα είναι μια καλή μέρα για πίτα και σίγουρα η περίοδος των Χριστουγέννων, οπότε ας αρχίσουμε να τις φτιάχνουμε και μαζί να δημιουργήσουμε ακόμη περισσότερες χαρούμενες αναμνήσεις, για εμάς και τους αγαπημένους μας ανθρώπους!!